اندی ماری


MR.Perfect

 

اندره "اندی" ماری (متولد ۱۵ مه ۱۹۸۷ میلادی) بازیکن حرفه‌ای تنیس اهل کشور اسکاتلند است و در رنکینگ جهانی در رتبه چهارم قرار دارد. او درباره ملیت خود می‌گوید: قبلا بارها شنیده بودم به من می گویند مورای انگلیسی! و من برای تصحیح این اشتباه یک بار بصورت علنی این واقعیت را گفتم که من متولد اسکاتلند هستم! اما بعد از آنت شایعه سازی درباره من شروع شد که او ضد انگلیسی است. تا اینکه در مسابقات ملی با قبول پیراهن ملی به همه نشان دادم که خاک من بریتانیاست و هیچ وقت ضد انگلیس نبوده‌ام. فقط دوست دارم برای کشورم بازی کنم[۱]

دوران کودکی

تقریبا سه سال داشت که مادرش راکتی به او هدیه داد، پنج ساله بود که لئون اسمیت مربی سرشناس بریتانیایی دربارهٔ او گفت: تا بحال خردسالی مثل اندی ندیده‌ام که اینگونه مثل جوان‌ها تنیس بازی کند، او در کنار مادرش جودی و برادرش جیمی به فراگیری و تمرین می‌پرداخت و مراحل ترقی را یکی پس از دیگری می‌پیمود... و همه چیز آماده شد تا اندی حالا تبدیل به مرد شماره یک تنیس بریتانیا شود. او ۱۹۰ قد دارد و دو دست است. اما در بازی‌ها از دست راست خود استفاده می‌کند. اندی تنها ۸ ساله بود که در قتل عام شهر دانبلین جان سالم به در برد او به همراه خانواده اش در سن ۱۲ سالگی به فلوریدای آمریکا مهاجرت کرد و در آنجا ساکن شد. در دسامبر ۲۰۰۴ وقتی او ۱۷ ساله بود توانست یو اس اوپن نوجوانان را کسب کند. دو هفته پس از آن او برای خود یک عضو گروهی بریتانیایی پیدا کرد تا در جام دیویس اتریش شرکت کند. اما او این بازی را ۳ بر ۲ به حریفانش واگذار کرد! د دسامبر همین سال بود که او از سوی شبکه بی بی سی بعنوان جوانترین شخصیت ورزشی بریتانیا برگزیده شد.

1999 - 2005

اندی ماری در اوپن آمریکا

این سالها در بردارنده ی افتخارات اندی ماری از سن ۱۲ تا ۱۸ سالگیست . دوره ای که این نوجوان در تنیس جوانان خود نمایی می کرد . در ۱۱ سالگی در اولین رقابت رسمی در سالیهول با برادرش روبرو شد و موفق شد در فینال این رقابت ها او را شکست دهد و نخستین شگفتی ها را خلق کند . در ۱۲ سالگی موفقیت دیگری در اورنج بول میامی بدست آورد و به قهرمان این رقابت ها در سطح جوانان رسید . اندی مدت کوتاهی هم به فراگیری فوتبال مشغول شد . اما بعد ها با جدی تر شدن آموزش تنیس فوتبال را رها کرد و به طور تخصصی به ورزش محبوبش پرداخت . ۱۵ ساله بود که به بارسلونای اسپانیا رفت و برای مدتی در آنجا زیر نظر امیلیو سانچز و بر روی زمین خاکی به تمرین و آموزش پرداخت . در همین سالها او به همراه آدری کیناف در رقابت های دوبل ال تی اِی نشنال به قهرمانی رسید و همچنین به قهرمانی انفرادی همین مسابقات نیز دست یافت . در سپتامبر ۲۰۰۳ او اولین قهرمانی خودرا در رقابت های سنیور بدست آورد . او بازی در رده ی سنیور ها را تا بیشتر از ماه مه ادامه نداد . و پس از قهرمانیش روز های خوبی را در سال ۲۰۰۳ پشت سر نگذاشت . تا اینکه در سپتامبر ۲۰۰۴ بزرگترین و باشکوه ترین قهرمانیش تا به آن روز را در کنار خانواده اش جشن گرفت، اندی موفق شد با غلبه بر سرگئی استاخوفسکی در رده جوان های گرند اسلم یو اس اوپن , جام قهرمانی را بالای سر ببرد. این موفقیت بزرگی برای این جوان ۱۷ ساله محسوب می شد . و تقریبا سرآغازی بود برای دوران طلایی ترقی و خیزی که به سمت تنیس حرفه ای بر می داشت

2005

ماری در مسیر فینالیست شدن رقابتهای اوپن آمریکا

اندی سال ۲۰۰۵ را در حالی آغاز کرد که در رده ی ۴۰۷ جهان قرار داشت . در ماه مارس او به جوانترین بازیکن بریتانیایی مبدل شد که در دیویس کاپ برای کشورش بازی می کند . سپس در ماه آوریل از رده ی جوانان به حرفه ای صعود کرد تا برای اولین رقابتش در اِی تی پی خود را آماده کند . او اولین تورنمنت خود در اِی تی پی را در هارد کورت بارسلونا تجربه کرد . او در اولین دور مغلوب جان هرنیچ شد . در هفته های بعد اندی باز هم در رده ی جونیور موفق ظاهر شد و توانست تا مرحله ی نیمه نهایی رقابت های اوپن فرانسه بالا بیاید و در این مرحله مغلوب مارین چیلیچ کروات شد . او در مرحله ی یک چهارم پایانی موفق شده بود خوان مارتین دل پوترو را پشت سر بگذارد . بعد از رولند او برای رقابت های کویینز لندن وایلد کارت تهیه کرد . اما باز هم نتوانست موفقیتی بدست آورد و علارقم بازی درخشانش در دور اول بازی ها حذف شد . بلافاصله پس از پایان این رقابت ها اندی خودرا برای ویمبلدون آماده کرد . اندی در این رقابت ها بسیار درخشان ظاهر شد و توانست در اولین مرحله جورج باستل را از پیش رو بردارد و در دور دوم مقابل رادک استپانکی که آن زمان سید ۱۴ مسابقات بود به پیروزی برسد . در دور سوم اما اندی نتوانست مقابل داوید نلبندیان به پیروزی برسد و بازی را در ۵ ست واگذار کرد ... در گرند اسلم بعدی یعنی یو اس اوپن که اندی یک بار قهرمانی در آن را در رده ی جونیور تجربه کرده بود اندی نتوانست از دور دوم بیشتر بالا بیاید . اما صحنه ی خودنمایی اندی اوپن تایلند بود که توانست پس از پشت سر گذاشتن رقیبانی چون رابین سودرلینگ و رابی گینپری در فینال با مرد شماره یک آن زمان یعنی راجر فدرر روبرو شود . گرچه در فینال بازی را به راحتی به حریف قدر خود واگذار کرد اما این موفقیت سبب شد تا اندی در ۳ اکتبر ۲۰۰۵ جزو ۱۰۰ تنیسور برتر جهان قرار بگیرد ! پس از آن اندی در رقابتهای بازل سوییس هم شرکت کرد و با اینکه موفقیت چندانی نتوانست کسب کند اما ثابت کرد که مرد اول تنیس بریتانیاست ! او در ۳ ست توانست تیم هنمن انگلیسی مرد برتر تنیس بریتانیای آن دوره را شکست دهد و خود بر جای او بنشیند . به سبب همین موفقیت هایش در سال ۲۰۰۵ , سالی که اندی طعم تنیس حرفه ای راچشید , در پایان سال بعنوان مرد برتر ورزش اسکاتلند از سوی بی بی سی برگزیده شد ! اندی سال را با رنک ۶۴ تمام کرد و مسلما این گامی بزرگ بود برای اینکه در آینده جزو ده تنیسور برتر باشد ...

2006

سالی که استارت تروفی های رنگارنگ برای اندی شروع شد ... اوایل فصل اندی با شکست دادن لیتون هیوئیت مرد شماره ۱۱ آن سالها در فینال سن خوزه توانست اولین جام اِی تی پی خود را بالای سر ّببرد . پس از آن اندی مثل همیشه در فصل خاک نتوانست موفقیت چندانی بدست آورد اما با شروع دوباره ی فصل هارد در اواخر سال بازی های اندی دوباره جان گرفتند . در سینسیناتی ۲۰۰۶ او پس از حذف کردن تیم هنمن رقیب و هموطن همیشگیش توانست مقابل راجر فدرر به پیروزی برسد و در کنار رافائل نادال تنها تنیسوری باشد که راجر فدرر را در سال ۲۰۰۶ شکست داده است ! این پیروزی بزرگی برای اندی بود ... در یو اس اما اندی تا دور چهارم بیشتر نتوانست بالا بیاید . اندی با صعودی رویایی سال را با رنکینگ ۱۷ به پایان برد .

2007

در این سال اندی برای تیم خود و در واقع مهمترین پست در تیم خود یعنی مربی مایلز مک لاگلان را برگزید . در آغاز سال با شروعی خوب توانست تا فینال رقابت های اوپن قطر صعود کند اما در فینال و در دو ست پیاپی مغلوب ایوان لیوبیچیچ شد . در اوپن استرالیا اندی تا دور چهارم بازی ها صعود کرد و در این مرحله مغلوب رافائل نادال اسپانیایی شد . پس از آن اندی به خوبی توانست از عنوان خود در سن خوزه دفاع کند و با شکست ایوو کارلوویچ در فینال دوباره جام قهرمانی این رقابت ها را بدست آورد .

2008

اتفاق بزرگی که برای اندی در این سال رخ داد صعود او به ده تنیسور برتر و قرار گرفتن کنار نام های بزرگی مثل نادال و فدرر و رادیک بود. او بعنوان سید ۹ وارد رقابت های اوپن استرالیا شد . اما اینبار بخت با او یار نبود و اندی در همان دور اول مغلوب جو ویلفرد سونگا شد ! در همین سال دومین عنوان خود یعنی Open 13 را بدست آورد . در ویمبلدون او مغلوب نادال شد و در اولین تورمنتش پس از ویمبلدون یعنی راجرز کاپ هم در مرحله ی نیممه نهایی دوباره مغلوب ماتادور اسپانیایی مرد شماره ۲ آن سال شد . اندی اولین عنوان مسترز خودرا در رقابت های مسترز سینسیناتی آمریکا با غلبه بر جوکوویچ بدست آورد . اندی هر دوست این فینال را در تایبرک به سود خود تمام کرد . در المپیک آن سال در چین او نمایش خوبی نداشت و در مرحله ی اول حذف شد . اما یکی از بهترین نمایش های او مربوط به یو اس اوپن همان سال می شود که توانست تا فینال بالا بیاید . اما در فینال مقابل فدرر ضعیف ظاهر شد و هر سه ست را واگذار کرد . در پایان سال اندی با رنک ۴ تور ای تی پی خود را به اتمام رساند .

2009

ماری در دور یک چهارم پایانی اوپن فرانسه در سال 2009

اگر به کارنامه ی اندی و قهرمانی های اون نگاهی بیندازیم بی شک ۲۰۰۹ موفقترین سال در طول دوران حرفه ای او تا به حال بوده است . در ادامه ی موفقیت های اندی در سال های پیشین سال ۲۰۰۹ هم آغاز خوبی برای او داشت . اندی در تورمنت نمایشی ابوظبی مقابل جیمز بلیک و راجر فدرر و رافائل نادال به پیروزی رسید و قهرمان شد . در ادامه او اوپن قطر را هم فتح کرد تا موفقیت هایش را تکمیل کند . پس از آن اندی تا مرحله ی چهارم استرالیا بیشتر نتوانست بالا بیاید و در تورمنت بعدی یعنی ایندین ولز در فینال مغلوب رافائل نادال مرد شماره یک آن سال شد . در فینال میامی نیز جوکوویچ صرب را در هر دوست شکست داد تا مسترزی دیگر در کارنامه اش داشته باشد . در تورمنت کویینز لندن هم با نمایشی درخشان توانست قهرمان رقبابت ها لقب بگیرد . حالا همه چیز آماده بود تا اندی ویمبلدون را از آن خود کند . در غیاب نادال اندی بعنوان سید دوم وارد این تورمنت شد . بازی های خوب اندی او را تا مرحله ی نیمه نهایی بالا آورد . اما رادیک آماده اجازه نداد که اندی به فینال راه پیدا کند . سپس اندی در مونترال خوان مارتین دل پوترو را شکست داد و قهرمان این رقابت ها شد . پس از آن در رقابت های سینسیناتی مغلوب فدرر شد و از دور مسابقات کنار رفت . اندی در حالی در مسابقات یو اس اپن شرکت کرد که از ناراحتی جزئی مچ دست رنج می برد . تا اینکه در مرحله ی یک چهارم نهایی مغلوب مارین چیلیچ کروات شد . اما اندی در همین سال بود که در برهه ای از زمان به بالاترین رنکینگ دوران بازیگری خود رسید . اندی برای مدتی مرد شماره ی ۲ جهان ماند !!

2010

همه ی چشم ها به اندی دوخته شده بود تا بالاخره به اولین گرند اسلم خود دست پیدا کند . اندی در حالی مسابقات استرالیا را آغاز کرد که سید پنجم مسابقات بود . بازی های خیره کننده و آمادگی او همه ی کارشناسان را برآن داشت تا اورا یکی از بخت های اصلی قهرمانی حتی بالا تر از نادال بدانند . و همین طور هم شد . با اینکه در بازی مقابل رافائل نادال این بایکن اسپانیایی به دلیل مصدومیت از ادامه ی بازی انصراف داد اما اندی بسیار مسلط ظاهر شد و توانست تا مرحله ی فینال به خوبی بالا بیاید . همه چیز آماده بود تا اندی اولین گرند اسلم خود را کسب کند ... اما راجر فدرر باز هم اندی را از این افتخار باز داشت و در فینال رقابت ها توانست به راحتی از سد اندی موری بگذرد و قهرمان شود . فصل خاک برای اندی مانند همیشه موفقیت خاصی نداشت . تا اینکه در رقابت های تورنتو ی امسال اندی با غلبه بر رقبای همیشگیش نادال و فدرر توانست قهرمان شود . و این آخرین افتخاری بود که اندی امسال بدان دست یافت ... چون یکی از بدترین یو اس اپن های دوران بازیگریش را امسال سپری کرد . در حالیکه همگان منتظر بودند که اندی با آمادگی کامل تا مراحل بالایی صعود کند در کمال ناباوری این بازیکن اسکاتلندی در دور سوم مغلوب واورینکا شد و از دور مسابقات کنار رفت . گرند اسلم های سال ۲۰۱۰ هم تمام شدند و چشم تمامی طرفداران او هنوز منتظر است تا اشک های اندی را پس از فتح یک گرند اسلم ببیند ... راستی تا کی باید هواداران منتظر بمانند ؟!

تورنومنت های مهم

فینال گرند اسلم ها

نتیجه سال قهرمانی سطح حریف فینال امتیاز کسب شده در فینال
نتیجه ۲۰۰۸ اوپن آمریکا هاردکور پرچم سوئیس راجر فدرر ۲–۶, ۵–۷, ۲–۶
نتیجه ۲۰۱۰ اپن استرالیا هاردکور پرچم سوئیس راجر فدرر ۳–۶, ۴–۶, ۶–۷(۱۱–۱۳)
نتیجه ۲۰۱۱ اپن استرالیا (۲) هاردکور پرچم صربستان نواک جوکوویچ ۴–۶, ۲–۶, ۳–۶

نمودار آماری

تورنومنت 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 SR W–L Win %
تورنومنت های گرند اسلم
اوپن استرالیا A 1R 4R 1R 4R F F SF ۰ / ۷ ۲۳–۷ ۷۶٫۶۷
اوپن فرانسه A 1R A 3R QF 4R SF   ۰ / ۵ ۱۴–۵ ۷۳٫۶۸
ویمبلدون 3R 4R A QF SF نظرات شما عزیزان:
نوشته شده در جمعه 23 تير 1391برچسب:,ساعت 10:39 قبل از ظهر توسط Ashkan| |


Power By: LoxBlog.Com